Optimum eszterga

Szerző: | dec 10, 2021 | femipar

Cikkünk az Optimum esztergagépek legújabb modelljét mutatja be, mely kiváló lehetőségeket biztosít otthoni és kisipari felhasználás esetén is. Egy Optimum eszterga számos rendkívül hasznos funkcióval bír, továbbá a kimagasló ár/érték arány szinten tartásával biztosítja annak folyamatos elérhetőségét az igényes, illetve tudatos felhasználók számára.

Optimum esztergagépek

Fémeszterga, amire mindig szükség van

Legyen szó akár hengeres, kúpos vagy gömb alakú munkadarabokról, a kerek formákra manapság szinte mindenhol szükség van és használatosak. Legyen szó tengelyekről, csapokról, perselyekről, hüvelyekről vagy foglalatokról, mind a hobbi- és kézműves szektorban, mind pedig az iparban. 

A munkadarab saját tengelye körüli precíz forgatásával a modern esztergagépek mindig tisztán, egyenletesen, illetve hatékonyan távolítják el, vagyis forgácsolják az anyagot. Ebből a célból az Optimum új esztergagépek széles választékát kínálja, amelyeket kifejezetten az igényes felhasználók elvárásaira fejlesztettek ki.

Optimum eszterga: előtoló hajtómű a maximális pontosság érdekében

Az új TU2506 két vezetőcsavaros eszergagép, valamint további vezető- és előtolóorsós esztergagép modellek rendkívül egyenletes forgácsolást és precíz megmunkálást tesznek lehetővé fémesztergálás közben.

Mindennek a nagyon simán járó, lekerekített fogaskerekekkel felszerelt előtolómű, valamint az orsócsúcs nagyon magas koncentrikussága a felelős, amely nagy pontosságú munkavégzést garantál.

A vezetőcsavaros esztergagépek és a vezető- és előtolóorsós esztergagépek ideális alkalmazási területei a hossz- és homlokesztergálási műveleteknek, valamint a menetvágásnak egyedi és kisszériás gyártás esetén is egyaránt. A gépek különlegessége, hogy a sebesség kényelmesen, elektronikusan állítható a Vario mód segítségével.

Az Optimum eszterga gépek minden típusú fém megmunkálására alkalmasak, mint például acél, rozsdamentes acél, alumínium, sárgaréz, stb.

Eszterga gépláb

Stabilitás és a teljesítmény, mely sokféle felhasználást tesz lehetővé fémesztergálás esetén

Az edzett főorsó állítható, precíz kúpgörgős csapágyakba van beépítve P5 minőségben, így nagyon nagy pontosság érhető el forgácsolás közben.

A prizmaágy szürkeöntvényből készült, induktívan edzett és precíziós köszörüléssel készült.

A csúszó farok lehetőséget ad az esztergagépek kúpos esztergálásra is, így az esztergaszerszám pontosan a kívánt pozícióba állítható.

A nagy teljesítményű motor biztosítja, hogy az Optimum vezetőcsavaros esztergagépek, valamint a vezető- és előtolóorsós eszterga gépek mindenkor hatékonyan működjenek.

Mivel az esztergálás során általában rezgések lépnek fel, az esztergagépet érdemes egy stabil alapzatra helyezni. Az Optimum MST1 gépláb pontosan ezt a célt szolgálja, mely minden esztergatípushoz (ami nem rendelkezik alapfelszereltségként géplábbal) alkalmazható.

Az MST1 gépláb biztosítja, hogy az új Optimum esztergagép mindig biztonságos és megbízható stabilitással működjön, továbbá a felhasználó teljes mértékben a megmunkálási folyamatára koncentrálhasson.

 

Szerszámgép webáruházunk széles kínálatot nyújt Bernardo és Optimum esztergagépek, marógépek, illetve további forgácsológépek terén.

 

 

Webáruházunk kínálatában kizárólag hagyományos eszterga- és marógépek találhatók meg, így ha CNC eszterga és marógépek iránt érdeklődik, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Szerszámgép webáruházunk esztergagép kínálata az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el.